×

Lockdown activiteiten in Amsterdam

Amsterdam canals

Helaas zitten we weer in een nieuwe lockdown. Daardoor wordt het aantal leuke activiteiten dat je kunt doen in de kerstvakantie behoorlijk beperkt. Maar niet getreurd! We hebben een aantal van onze favoriete lockdown activiteiten in Amsterdam op een rijtje gezet:.

Street-art walks

Amsterdam zit vol met street art. Nu de musea gesloten zijn vanwege corona, is dit een ideaal moment om eropuit te trekken en deze prachtige openlucht kunstwerken te ontdekken. Je kunt eenvoudig je eigen route door de stad uitstippelen langs de mooiste street-art

 

Zoek bijvoorbeeld maar eens naar het werk van Street Art Frankey of Bortusk Leer. Op de NDSM-werf is ook altijd van alles te ontdekken en bij Defshop hebben ze een handige street-art map van Amsterdam.

Amsterdam city mystery game

Zowel te spelen in het Nederlands als in het Engels, kun je je met deze city game prima een middag vermaken of er nou een lockdown is of niet. Namens een geheim gilde voer je verschillende missies uit die verspreid liggen door de binnenstad. Je speelt als het ware een escape room, maar dan in de buitenlucht. Naast het puzzelen, leer je ook nog eens leuke en interessante weetjes over de stad. De naam van het spel is namelijk: Kleine Rariteiten van Amsterdam.

 

Een perfecte activiteit tijdens de lockdown voor koppels, vriendengroepen of familie!

Geochaching

Geocaching is een recreatieve buitenactiviteit waarbij je met behulp van GPS (bijvoorbeeld die van je telefoon) op zoek gaat naar verborgen schatten (caches). Deze zijn op honderden verschillende locaties te vinden en verstopt door andere fanatieke geocachers. Soms wordt een geocache gecombineerd met het oplossen van puzzels wat het natuurlijk dubbel zo leuk maakt voor iedereen die de escape rooms mist tijdens deze covid-lockdown.


Kijk maar eens op de Nederlandse website over geocaching en misschien ben je binnenkort een hobby rijker! Een perfecte activiteit om samen met vrienden en vriendinnen te doen!.

Amsterdam Light Festival

Vanwege de huidige corona-lockdown verkeert het Amsterdam Light Festival in zwaar weer. Veel activiteiten rond het festival, zoals de boottochten, kunnen helaas niet doorgaan zo lang de lockdown duurt. Door voor 7,50 euro een routekaart te kopen, heb je dus niet alleen zelf een fantastische wandelbeleving, maar steun je ook nog eens de stichting die het Amsterdam Light Festival al 10 jaar lang mogelijk maakt. Voor 15 euro kun je ook voor de audiotour kiezen. 

 

En ondanks dat je tussendoor niet even snel een cafeetje in kunt glippen, zijn er veel horeca-ondernemers die creatieve en originele oplossingen bedenken tijdens de lockdown. Je zult niet lang hoeven zoeken voor een warme take-away chocolademelk of glühwein.

 

Het festival duurt nog tot 23 januari.

Hopelijk is de lockdown gauw weer voorbij, maar met bovenstaande tips hoef je je in ieder geval niet te vervelen in Amsterdam!


Ben je nou iemand die tijdens de koude winterdagen liever gewoon thuisblijft, check dan ook eens onze Mystery Story Puzzle Games!

Share this post with your friends

Stay tuned

Like this? Leave your name and email and we will keep you posted with latest updates and new editions on our escape road trips, mystery escape games and city games.
Get a 20% discount on all our Escape Games if you sign up now.


By signing up to the newsletter, you agree with our privacy policy.