×

In de media

Check wat de media over ons vertellen

Het bestaan van Wacky Wheels is de media niet ontgaan, van magazines tot radio 3FM.

De Dragon Trail Roadtrip

Spoilervrije review | 23 september 2023

 

Dit is een ervaring als geen ander – je krijgt 3 locaties in het land waar je elke nacht zult verblijven, maar je hebt geen idee van de reis die je zult maken om er te komen, of wat je zult worden gevraagd te doen. Het enige dat je weet, is dat je bent gevraagd om het bestaan van draken te bewijzen. Wie zou zo’n kans nu kunnen weerstaan?

 

We hebben echt een geweldige tijd gehad. Dit was een uniek evenement dat we ten zeerste aanbevelen aan iedereen om aan deel te nemen. Je ziet echt enkele geweldige plekken die je misschien nog niet eerder hebt bezocht, en zelfs als je dat wel hebt gedaan, zul je ze met nieuwe ogen zien. We ontdekten ten minste twee plaatsen waar we echt naar terug willen, en we ontdekten enkele opwindende plaatsen en dingen die we misschien nooit hadden gezien.

» Lees het hele artikel (Engels)

The Man Eating Birds of the Puffin Islands

Spoilervrije review | 7 maart 2023

The Man-eating Birds of the Puffin Islands is een leuk, verhalend puzzelavontuur dat puzzelfans en fans van verhalende avonturen in D&D-stijl zal bekoren. Ik zou deze game aanbevelen voor solo-gamers die in het verhaal willen opgaan en in het avontuur willen duiken. Het is twee-voor-twee op leuke Wacky Wheels-puzzelavonturen, en voor de prijs krijg je veel waar voor je geld.

De andere puzzels hebben een goede mix van nieuwe mechanica die ik nog niet eerder had gezien, wat me eerst stomverbaasde. Er is een mix van ontcijferen, deductie, zoeken en vormmanipulatie, wat een goed afgeronde puzzelervaring biedt.

» Lees het hele artikel (Engels)

Mysterious case of dancing mania

Spoilervrije review | 25 februari 2023

 

Ik vond de puzzels licht en met leuke avonturen – ik zou zeggen dat nieuwkomers veel zullen hebben om hun tanden in te zetten, terwijl meer ervaren spelers dit een goede puzzel zullen vinden om in één avond aan te pakken. Er is een uitstekende diversiteit in de puzzels en elk onderdeel van het spel is er met doel en zorg. Er is decodering, tracking, logica, woordspelletjes en observatiepuzzels die je zo tot het antwoord brengen.

 

 

Over het algemeen vond ik dat dit boekje uitstekend werk levert om interesse voor het spel op te bouwen met een mooie afwerking en een teaserpagina om spelers op weg te helpen. Het boekje ziet eruit als een reeks aantekeningen die zijn achtergelaten door geleerden die probeerden het mysterie te ontrafelen dat het thema een speels karakter gaf toen jij de geleerde van deze puzzelreis werd.

» Lees het hele artikel (Engels)

Dans alsof iedereen kijkt

Spoilervrije review voor Dancing Mania | 7 december 2022

Ik vond het leuk hoe Wacky Wheels een onderscheid kon maken tussen de persoonlijkheden van de vijf experts in de korte puzzels die door elk werden gepresenteerd. Veel van de pagina’s werden gepresenteerd in een stijl die we gewend zijn van een document uit deze tijd – met name verlichte letters en afbeeldingen in houtsnedestijl. En ik kan niet genoeg zeggen over de enorme omvang van het boek: gedrukt op A4-papier, het is het meest deelbare puzzelboek dat ik heb gespeeld.

» Lees het hele artikel (Engels)

Mysterious case of dancing mania

Spoilervrije review | 1 oktober 2022 | rating: 8
“Wij hebben nog geen enkel puzzel spel op deze manier gedaan, maar wat was het leuk om te doen! Lekker op de bank, wijntje erbij en samen puzzels oplossen. Het boekje is van goede kwaliteit en de online scorekaart werkt erg goed en simpel. ”

» Lees het hele artikel

Mysterious case of dancing mania

Spoilervrije review | 29 september 2022

Gepubliceerd in oktober 2022 (wij, hier bij The Voynich Times hebben op mysterieuze wijze een vroeg exemplaar gepakt), The Mysterious Case of Dancing Mania is het eerste nummer in een nieuw driemaandelijks Mystery Puzzle Game-magazine van Wacky Wheels in Nederland! Het noemt zichzelf “Een puzzelspel met mysterieverhalen” en combineert verhaal, mysterie en… je raadt het al… puzzels!

Wij hier bij de Voynich Times wilden al heel lang een tijdschrift met een Mystery Puzzle Game-abonnement, dus we waren zo enthousiast dat we de mystieke kunsten hadden gebruikt om dit item te vinden! Dus… voldeed het aan onze verwachtingen? Vonden we het geweldig?

» Lees het hele artikel (Engels)

Podcast over Wacky Wheels abonnement

Board Game Blitz | 26 september 2022

“Ik wilde ook kort een recensie noemen over een exemplaar van een escape-room-achtig puzzelboek dat ik kreeg van Wacky Wheels. Het heet The Mysterious Case of Dancing Mania.”

– “Ik bedoel, de naam alleen al pakt je, toch.”

“Ja, dus dit is een nieuwe service van het type Escape Room abonnement van Wacky Wheels, en het is de eerste van het abonnement ….”

Mysterious Case of Dancing Mania

Spoilervrije review | 22 september 2022

De kwaliteit van het boekje is super. De omslag voelt aan als een linnen afwerking, en de pagina’s zijn dik genoeg om een grondige beving te doorstaan. Het bevat ook een los krantenuittreksel dat helpt de toon te zetten en bevat enkele eenvoudige hersenkrakerpuzzels om je te helpen.

Ik vond het leuk dat het verhaal van de game was gebaseerd op een echte gebeurtenis. In de 16e eeuw begon een groep mensen in een enkel dorp spontaan te dansen en kon niet stoppen. En het verspreidde zich tot 400 mensen.» Lees het hele artikel (Engels)

De langste nacht in Bellville

theescaperoomer.com | 3 januari 2022

Een puzzel verpakt in een verhaal op de pagina’s van een magisch boek dat vlak voor kerstavond op mijn deurmat arriveerde… Wat is er magischer en feestelijker? De langste nacht in Bellville is de nieuwste “Mystery Story” van de in Nederland gevestigde makers, Wacky Wheels. Met hun zeer hoog gewaardeerde thuisspellen die veel populariteit vonden in de escape room-industrie, was ik erg opgewonden om eindelijk een Wacky Wheels-ervaring in handen te hebben. Maar hoe hield het stand? En wat is precies een Mystery Story?

 

 

» Lees het hele artikel (Engels)

 

De langste nacht in Bellville

Spoilervrije review | 11 december 2021

 

De hoeveelheid werk die erin is gestoken, is buitengewoon. Het afstemmen van alles moet uren hebben geduurd. […] Dit heeft zoveel potentie om een must-have te worden voor fans van escape rooms. Bijna alsof het een serie wordt, zoals EXIT, Unlock en pocket escape. Aangezien de feestdagen eraan komen, is dit boek zeker een geweldig cadeau (aangezien het winter en feest als hoofdthema heeft) en zou het een fantastische aanvulling zijn op de collectie van elke escape room-fan. Leuk voor het hele gezin of als solospel voor de meer ervaren speler! Ik kan niet wachten om te zien hoe hun toekomstige creaties eruit zullen zien!

 

» Lees het hele artikel

Facebook logo

Road trip “The Lost Cure”

review door Eline Verheij | 6 oktober 2021
Zonder spoilers weg te geven wil ik zeggen dat dit zooooo leuk was dat ik zeker aanraad om ook mee te gaan met deze tocht. Hou je van autorijden, nieuwe plekken ontdekken en puzzelen? Dan is dit echt iets voor jou.

Mijn ervaring: 3 ongelooflijke, leuke, vermoeiende, verwarrende, gave, mooie, zonnige, grappige, bijzondere dagen. Met een keer een kleine frustratie over een van de puzzels……. Ahhhhh! Maar hoort dat er niet ook bij? En hebben we dat niet ruim goed gemaakt met de volgdende puzzel. We hebben van begin tot eind genoten.

» Lees het hele artikel

The Fugitive’s Escape

Spoilervrije review | 26 augustus 2021

Een van mijn favoriete onderdelen van dit spel is dat je een uitleg van de puzzel kon zien zodra iemand in je team een vraag had beantwoord. Dit is zo fijn in situaties waarin je team aan verschillende dingen werkt en iedereen een andere snelheid heeft bij het oplossen van puzzels, dat je in je eigen tijd terug kunt gaan en de stappen kunt lezen. Het is een beetje alsof de spelleider je door een escape room laat leiden nadat je het hebt gespeeld om er zeker van te zijn dat je alle onderdelen hebt begrepen!

 

» Lees het hele artikel

Cottage in the Woods

A Print & Play that you don’t need to print to play | 17 maart 2021

Voordat ik verder ga, moet ik erop wijzen dat we dit hebben geclassificeerd als print&play, zoals het technisch is, maar we speelden het zonder iets te printe en gebruikten het gewoon rechtstreeks vanuit het PDF-bestand, dus als je geen printer hebt , laat dat je er niet van weerhouden om te spelen.

 

Hoe dan ook, we hebben al veel langer een exemplaar van Cottage in the Woods in onze ‘to-do’-stapel gehad dan we zouden willen, dus we besloten een binge-weekend te houden waarin we een aantal games inhaalden die we van plan waren te spelen. Ik denk dat dit nummer vier van de zeven was voor dat weekend.

 

» Lees het hele artikel

Cottage in the Woods

Spoilervrije review | 12 december 2020

Vandaag een recensie voor de escape game Cottage in the Woods van Wacky Wheels. Wacky Wheels is een in Nederland gevestigd bedrijf dat escape- en mystery games in digitaal formaat aanbiedt, maar ook roadtrips met escape room-puzzels die je helpen je bestemming te bereiken. Deze escape game is alleen beschikbaar in digitaal formaat.

 

Het verhaal gaat over jou en een groep vrienden die op trektocht gaan in een bos. Tijdens een hagelstorm besluit je je te verstoppen in een lege hut in het bos. Vanaf daar ga je op avontuur. Ik vond het verhaal en het einde leuk en ik was benieuwd wat er zou gebeuren.

 

» Lees het hele artikel

Escape The Roomers

Review op 3 digitale escape rooms | 25 juni 2020

Wacky Wheels biedt momenteel 3 digital escape games (1 gratis en 2 betaald). We hebben ze alle drie gespeeld en hieronder is onze mening over ze.

» Lees het hele artikel

Radio 3FM

3 voor 12 radio | 19 september 2019

“Hey Paul, heb jij het even lekker voor elkaar, je bent echt op een hele bijzondere vakantie.” -“Goedeavond, ja dat klopt! Ja, ik zit hier lekker in Duitsland met 60 onbekende mensen te BBQen” -“Ja, maar ik heb er nog nooit van gehoord: een Wacky Wheels Roadtrip. Hoe kom je daar nou bij en wat is het precies?” -“eh, ja we komen erbij, we waren een escape room aan het doen en daar lag een kaartje van de grootste escape room van Europa en toen dachten we hé dat klinkt leuk en dat is het ook.”

Radio 3FM
Elke dag vakantie

Elkedagvakantie.nl

Heel Europa als escape room | 30 juni 2019

Je laten opsluiten in kleine kamertjes om er vervolgens door middel van hints uit zien te komen. De escape room is populair. Nederland telt momenteel achthonderd escape rooms, verdeeld over vijfhonderd locaties en het fenomeen is daarmee een van de snelst groeiende bedrijfstakken van ons land. Maar het wordt nu nog leuker. In september 2019 kun je met Wacky Wheels een weekend lang al puzzelend door Europa trekken, zonder enig benul over de eindbestemming.

» Lees het hele artikel

AB Magazine

Wacky Wheels maakt van Europa een escape room | 30 juni 2019

Europa als escape room. Wacky Wheels combineert het idee van de populaire escape room met een verrassende roadtrip. Je gaat puzzelend door Europa en weet niet waar je uit komt. Maar aan de finish is wel een feest.

» L​ees het hele artikel

Los de puzzels op en schrijf je in

Wereldreis.net

De escape room in de vorm van een roadtrip | 27 juni 2019

Je vertrekt zonder enig benul waar je zal eindigen: dat is het idee van de ‘escape room op wielen’. Door het oplossen van puzzeltjes onderweg ontcijfer je de route en kun je verder reizen naar de eindbestemming. In september 2019 begint de eerste editie van Wacky Wheels, een roadtrip door Europa die als escape room is vermomd.

» Lees het hele artikel

EscapeTalk.nl

Escape weekly 15 – 2019 | 12 april 2019

De organisatoren van Wacky Wheels, zelf liefhebbers van escape rooms, zijn druk bezig met de organisatie van een drie daags evenement. Op 19-21 september gaat de eerste editie van Wacky Wheels van start in Eindhoven. In teams van 2 tot 4 personen gaan mensen in hun eigen auto (of camper of motor) een een route afleggen waarbij ze escape room achtige puzzels moeten oplossen. Het eindpunt is onbekend, maar zal niet in Nederland liggen. Wie gaat er mee doen?

» Lees het hele artikel

escape weekly

Stay tuned! Join us!

Als je je hieronder aanmeldt voor onze nieuwsbrief, houden we je op de hoogte van al onze mystery games. Als je het nu doet, krijg je 25% korting op de eerste game van ons abonnement.

Get a 20% discount on all our Escape Games if you sign up now.


Door je in te schrijven voor de newsletter, ga je akkoord met onze privacy policy.