×

Vragen?

We beantwoorden ze graag. Check onze FAQ of stuur ons een mail.

Heb je een vraag? We geven graag antwoord. Stuur een mailtje naar info@wackywheels.nl en we reageren normaalgesproken binnen een dag. Of check onze FAQ om te zien of iemand anders al dezelfde vraag had.

FAQ

OK, laten we het proberen uit te leggen. We zijn geen roadtrip die meerdere escape rooms bezoekt. Het is meer dat je in een outdoor escape room bent die zo groot is als een deel van Europa en voor drie opeenvolgende dagen. Met je team is het jouw taak om de zoektocht op te lossen. Het is een verhaallijn die de drie volledige dagen van het evenement beslaat en elke dag kom je dichterbij de oplossing van het mysterie. Je krijgt puzzels om op te lossen en als je ze goed doet, krijg je aanwijzingen waar je vervolgens heen moet. Op die manier vind je je weg naar nieuwe aanwijzingen. Om er zeker van te zijn dat we allemaal op dezelfde locatie terechtkomen, geven we u aan het begin van elke dag het adres van de camping. Dus zelfs als je sommige puzzels niet oplost, kun je toch doorgaan met de quest. Aan het einde van dag drie is je team hopelijk in staat om het mysterie op te lossen en het beste team gaat met een prijs naar huis. Got it?

De volgende Wacky Wheels, The Dragon Trail, is van 4-7 juni 2020 en begint in Dover (UK). Zit je agenda al vol? No worries, we hebben nog een Wacky Wheels van 24-27 september 2020. De eerste drie dagen zijn om de zoektocht te ontrafelen en we eindigen deze met een feest. Dag 4 is gereserveerd voor de reis terug naar huis (reken op zo’n 300 tot 600 km terug naar het startpunt) of plak er nog wat vakantiedagen aan vast.

Blijf ademhalen! En schrijf je in voor onze nieuwsletter. Daar houden we je op de hoogte van nieuwe edities.

Als het Wacky Wheels event niet uitkomt of je wilt een afgesloten versie hebben voor jouw bedrijf/afdeling, stuur ons dan je gegevens en we komen bij je terug voor de mogelijkheden.

‘The Dragon Trail’ (4-7 juni 2020) start in Dover (UK). De exacte locatie wordt op tijd bekend gemaakt bij de deelnemende teams. Tussen 8 en 10 uur in de ochtend kun je je team aanmelden bij de organisatie waarna je alle benodigde informatie krijgt om je avontuur te laten beginnen.

Als jouw editie in Dover begint, dan heb je de volgende mogelijkheden om er met je eigen auto te komen:

Alle opties gaan 24/7. Check de links om te beste optie te vinden en boeken.

Wacky Wheels eindigt op dag 3 met een feest. Je zal die avond dus wel daar willen overnachten. We zijn dan zo’n 500 km (300 km voor de UK edition) verwijderd van de startlocatie dus op dag 4 kan je gemakkelijk terugrijden.

Dat is iets wat we nog niet verklappen! Het is een tocht van 3 dagen en we rijden ongeveer 300 tot 400 km per dag. Waar we precies naartoe gaan, is aan jullie om uit te vogelen door de aanwijzingen te volgen! Maak je geen zorgen, we zorgen ervoor dat iedereen de eindbestemming haalt.

De afstand per dag is ongeveer 300 tot 400 km. Uiteraard hangt dit wel af van je navigatie- en puzzelskills…

Eigenlijk met alles wat je maar wilt! We raden je niet aan om met de fiets of lopend te gaan, gezien de 300+ km per dag, maar verder is alles mogelijk: auto, motor, camperbus, …

Er zijn geen eisen zoals de ouderdom of waarde van de auto. De enige eisen zijn degene die de wet stelt aan een vervoermiddel. Zorg er dus voor dat je legaal de weg op mag en goed verzekerd bent binnen de EU. Maar buiten dat, voel je vrij om met een Ferrari of een Trabant te komen, of alles daar tussenin.

Vraag je familie, je vrienden, je baas of wie dan ook die misschien wel een auto uit wil lenen. Of nog beter: nodig ze uit om samen een team te vormen! Je kunt ook een auto huren, bijvoorbeeld via Snappcar waar je niet alleen auto’s, maar zelfs camperbusjes van particulieren kunt huren!

Helaas kunnen wij zelf geen pechhulp verlenen. We raden je aan om een autoverzekering met pechhulp binnen de EU af te sluiten. Of neem zelf gereedschap mee natuurlijk…

In geval van nood, is de organisatie altijd bereikbaar en zullen we doen wat we kunnen!

Hoewel Wacky Wheels draait om plezier maken, is het ook een spel en zoals in elk spel zijn er enkele regels die je moet volgen. Check de Rules of the game (Engels) voor een volledig overzicht.

Ja, de minimum leeftijd om deel te nemen is 18 jaar.

Als je het registratieformulier invult, krijg je de keuze om een plek op de camping te reserveren. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar is slechts bedoeld om een plekje op de zelfde camping als de andere deelnemers te garanderen. Als je niet van kamperen houdt, kun je zelf accomodatie regelen (bijv. via Airbnb of booking.com), maar alleen op de dag zelf omdat de eindbestemming pas in de ochtend of de specifieke dag bekend gemaakt wordt.

Nee, eten en drinken wordt niet verzorgd. Het is aan jullie of je je eigen eten en drinken mee wilt nemen, een BBQ regelt op de camping, lokale restaurants bezoekt of wat je ook maar wilt.

Dit kan door het deelnameformulier in te vullen. Na het versturen ervan, wordt je meteen gevraagd de betaling te verrichten (zie volgende vraag).

Je kunt betalen met iDeal, credit card, PayPal of Apple Pay meteen na het invullen van het deelnameformulier.

Voor een helder ovezicht van de kosten, kijk op de kostensectie van de homepage.

We vinden het echt heel jammer dat je niet meer mee kunt doen, maar helaas kunnen we het inschrijfgeld niet terugstorten. Een geslaagde Wacky Wheels is alleen mogelijk met een enthousiaste groep deelnemers, dus we willen dat je zeker van je deelname bent op het moment dat je je inschrijft.

We adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten die waarschijnlijk het inschrijfgeld vergoedt bij een gegronde reden.

In dat geval moet je even een mailtje sturen naar info@wackywheels.nl. We zullen dan een link sturen om voor het extra teamlid te betalen.

Bij de start van de Wacky Wheels meld je je bij de organisatie en teken je de Terms & Conditions over verantwoordelijkheid en het volgen van de regels (als je dit nog niet digitaal naar ons gestuurd hebt). Zorg ook altijd voor een geldige ID (paspoort voor de Engeland-editie) (omdat we de grens over gaan), verzekeringspapieren en rijbewijs.

Om de puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren heb je pen en papier nodig en je smartphone met genoeg EU-internetdata (voor de UK-editie een simkaart met UK-internetdata). Om internetdata te besparen voor de navigatie, is het handig om de landen rondom het startpunt van tevoren te downloaden in de Google Maps of Maps.me app. Vergeet niet een auto-oplader en een powerbank mee te nemen.
Als je gaat kamperen dan zijn, naast tent, bord en bestek en andere campingspullen, een zwembroek en een badminton- of jeu-de-boule-setje zeker goede opties. Neem daarnaast gewoon mee wat je op elke andere driedaagse roadtrip mee zou nemen.

Ben jij te speciaal voor een FAQ?

Vind je
ons leuk?

vertel het je vrienden
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email